Curtea de Apel Pitesti si News247WorldPress astazi la Scoala Tudor Vladimirescu

Curtea de Apel impreuna cu News247WorldPress la invitatia scolii gimnaziale Tudor Vladimirescu a participat la o sesiune de intrebari ale Consiliului Elevilor din aceasta scoala  cu privire la  tema ,, Ce putem face daca ne sunt incalcate drepturile?”

Domnul judecator Rebeca  Ion a raspuns intrebarilor venite din partea elevilor si impreuna cu acestia au dezbatut  diferite situatii juridice si notiuni generale de drept.

Activitatea  se inscrie in graficul prezentat de catre scolile interesate de parteneriatul intersinstitutional din care fac parte:

-Curtea deApel ,Baroul Arges

-Prefectura Arges, CJ Arges

-DGASPC Arges, Ziarul Argesul

-News247WorldPress (initiator),ISJ Arges (partener principal)

In acest protocol institutiile semnatare isi unesc eforturile de implementare a educatiei juridice si informarii elevilor cu privire la notiunile generale ale statului de drept ,activitate sub forma de voluntariat si fara fara remuneratie .

Educatia juridica ,interactiunea cu elevii si profesorii ,dezbaterile pe tema legii si a raspunderii reciproce elev-profesor…..sunt necesare si pot rezolva conflictul dintre elev si scoala datorita neinformarii.

In acest context informatia trebuie sa fie autorizata prin oameni calificati si nu voluntari certificati dupa o perioada de instruire in faza de student sau orice alta forma.

Juristii , avocatii,judecatorii ,functionarii administratiei sunt oameni cu experienta practica care pot trece cu usurinta si convingere prin intrebarile elevilor si profesorilor.

News247WorldPress reitereza ideaa ca institutiile administratiei locale pot oferi educatia juridica si civica la cel mai inalt standard. In Arges aceasta modalitate a dovedit ca se poate lucra ,exista disponibilitate si administratia este capabila impreuna cu instantele si asociatiile profesionale sa faca istorie .

News247WorldPress felicita partenerii pentru eforturile facute si atentioneaza asupra unor ONG-uri care scolarizeaza voluntari fara nici un fel de experienta si mai apoi sunt trimisi ca,,practicieni ai dreptului” in scolile romanesti.

Educatia este apanajul oamenilor calificati si nu al voluntarilor care sustin si justifica sumele care intra in bugetul organizatiilor nonguvernamentale in spatele carora se afla diferite interese.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: