Breaking News

Intrevederea ministrului apararii nationale cu ambasadorul Poloniei la Bucuresti

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 23 iunie,  la sediul ministerului, pe Marcin Wilczeck, ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la relaţiile bilaterale în domeniul apărării, securitatea regională şi pregătirea Summit-ului NATO de la Varşovia. Discuţiile dintre cei doi oficiali au oferit ocazia reconfirmării poziţiilor comune ale Poloniei şi României cu privire la principalele dosare de problematică euro-atlantică, precum şi a sprijinului reciproc în cadrul aliat.

În context, ministrul Motoc a exprimat aprecierea pentru angajamentul Poloniei în cadrul măsurilor de asigurare şi descurajare adoptate de NATO pentru Flancul Estic. Acest angajament reprezintă o contribuţie substanţială la reconfirmarea, la Varşovia, a coeziunii şi unităţii Alianţei.

Pe plan bilateral, a fost reiterat interesul pentru intensificarea cooperării militare dintre cele două ţări, oficialii analizând oportunitatea colaborării în domenii de interes comun, cu accent pe instruirea forţelor, apărarea antirachetă şi cooperarea tehnico-militară.

 

Secția presă