Martorul din dosarul Rovinari care a solicitat sprijinul opiniei publice impotriva politistilor ….nu a respectat legea?

Read Time4 Minute, 10 Second

Agentia de Stiri a transmis  catre IGPR  materialul publicat de catre  Evenimentul Zilei si preluat de catre diferite redactii  cu privire la cazul martorului  Alin Brancusi, martor care cere sprijin public ,,oameni buni …ajutati-ma!!”

Image result for alin brancusi

Foto Alin Brancusi ,sursa INQUAM

http://livenews.romaniatv.net/scandal-cu-un-asa-zis-martor-protejat-in-dosarul-lui-sova_40895.html

http://oficialmedia.com/socant-martor-din-dosarul-sova-ponta-tarat-in-plina-strada/

”VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SHARE
Asta se intampla cand MILITIA ROMANA RASPUNDE LA COMANDA POLITICA !!!
Asta este comportamentul MILITIEI ROMANE cu un martor aflat sub protectie. De 15 luni de zile sunt amenintat si influentat sa-mi schimb declaratia in dosarul Turceni / Rovinari. Nu am solicitat niciodata Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si nu mi-am dat acordul pentru nici-o masura de protectie. Masurile de protectie se iau doar cu acordul martorului!!!
De 15 luni de zile sunt haituit de catre militienii de la Serviciul Pentru Actiuni Speciale si de catre militienii din cadrul biroului de ordine publica ( Militia Sectorului 2 )
Nu sunt lasat sa ies din casa, se incalca toate drepturile constitutionale, nu pot merge la munca, nu pot primi vizite, sunt mai rau ca un arestat la domiciliu.

Va rog sa ma ajutati cu un share !!!!

Evenimentul din film sa petrecut astazi 29.10.2016 in jurul orelor 14:30 cand am vrut sa plec la medicul veterinar.

INCEPAND DE ASTAZI O SA FAC PUBLICE TOATE FILMELE SI INREGISTRARILE AUDIO PE CARE LE DETIN SI CARE DEMONSTREAZA ABUZURILE LA CARE SUNTEM SUPUSI, AFECTAREA GRAVA A DREPTURILOR SI LIBERTATIILOR CONSTITUTIONALE.

MENTIONEZ CA NICI-UN PROCUROR SAU VREO INSTANTA NU A INSTITUIT ASUPRA MEA VREO RESTRICTIE SAU VREO OBLIGATIE .” Alin Brancusi .

Player video

Impactul emotional al unei astfel de  manifestari in public prin care se cere sprijinul  opiniei publice poate  induce in eroare . Fireste ca cetateanul  isi poate manifesta  dezacordul  fata de acest incident insa care este adevarul?

In toate tarile cu un puternic sistem judiciar si simt civic,martorii de orice natura respecta cateva reguli de baza  si legea . In cazuri grave cum este  implicat Alin Brancusi,  nu este  nevoie de victime ori martiri. Daca este ceva de respectat, trebuie respectat.

IGPR  raspunde  demersului nostru de a explica opiniei publice situatia din punct de vedere institutional  in privinta lui Alin Brancusi si al faptelor petrecute.

punct-de-vedere-02-noiembrie

 

ROMÂNIA

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

 

SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Bucureşti  

                                                                 

02.11.2016

                                                                                                                       

 

 

PUNCT DE VEDERE

 

Urmare la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele:

La finele lunii august 2015, în baza unei ordonanţe emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie s-a dispus ca doi martori, cu domiciliul comun, să intre sub incidenţa prevederilor art. 125 şi art. 126 Cod procedură penală acordându-li-se statutul de „martor ameninţat”.

În baza actului procedural au fost dispuse toate măsurile necesare pentru protejarea locuinţei celor doi şi însoţire pe perioada deplasărilor.

Pe parcursul măsurii, de la debut şi până în prezent s-au repetat mai multe situaţii în care cei doi martori ameninţaţi au refuzat expres însoţirea sau au abandonat intempestiv şi nejustificat echipa de protecţie.

Precizăm că protecţia unei persoane nu poate fi eficientă decât în condiţiile în care martorul achiesează la aceste măsuri şi colaborează în acest sens.

Având în vedere precedura existentă, cu privire la modul de aplicare a prevederilor art. 125 şi art. 126 Cod procedură penală, martorului i-a fost pus la dispoziţie un acord în care sunt prevăzute toate măsurile ce se iau cu privire la asigurarea protecţiei persoanei, conform ordonanţei, cu caracter obligatoriu, emisă de parchet.

Martorului i-a fost prezentat acest acord în mai multe rânduri, dar de fiecare dată a refuzat să-l semneze.

Pentru a se putea aplica toate măsurile de siguranţă, este obligatoriu ca persoana să colaboreze şi să accepte măsurile dispuse, opoziţia şi refuzul fiind de natură să îngreuneze situaţia de fapt.

Cu privire la situaţia înregistrată în data de 29 octombrie a.c., precizăm următoarele:

Martorii au plecat de la locuinţă, iar de la momentul ieşirii din bloc, pentru a li se asigura protecţia, au fost însoţiţi de doi poliţişti.  În zona unei staţii RATB, martorul ce apare şi în anumite imagini difuzate de televiziuni, a început să  profereze injurii şi  expresii jignitoare la adresa poliţiştilor, afişând şi un comportament agresiv, fapt ce a determinat imobilizarea sa şi conducerea la cea mai apropiată unitate de poliţie.  Având  în vedere prevederile art.2 pct.1 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială ,a ordinii şi liniştii publice – Republicată, persoana a fost sancţionată contravenţional cu suma de 500 lei.

          Precizăm că instituţia martorului ameninţat, aşa cum este prevăzută în Codul de procedură penală, nu cade sub incidenţa  Legii nr. 682 din 2002 privind protecţia martorilor.

 

 

 

SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: