Actul normativ privind înființarea Departamentului de Informații și Protecție Internă, în discuția Avocatului Poporului și a reprezentanților Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual

Read Time57 Second

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, împreună cu doamna Ecaterina Mirea, Șef serviciu și doamna Emma Turtoi, Șef birou, s-a întâlnit, ieri, cu o delegație a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (S.N.P.P.C.) compusă din domnul Dumitru Coarnă, vicepreședinte și domnul Nicolae Țiu, președinte S.N.P.P.C.-I.P.J. Ilfov.

 

În cadrul reuniunii, reprezentanții S.N.P.P.C. și-au exprimat nemulțumirea față de Ordonanța de Urgență a Guvernului privind înființarea, organizarea și funcționarea Departamentului de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I.) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și au solicitat Avocatului Poporului ridicarea unei excepții de neconstituționalitate în acest sens. În opinia acestora, respectiva ordonanță de urgență este neconstituțională, deoarece nu poate modifica o lege organică. Membrii delegației S.N.P.P.C. au adăugat faptul că vor depune și un Memoriu la sediul instituției, după publicarea ordonanței de urgență în Monitorul Oficial al României.

 

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a declarat că reprezentanții instituției vor analiza Memoriul în conformitate cu Constituția și legislația în vigoare.

 

Matei Vîrtosu                                                                 3 noiembrie 2016     

Purtător de cuvânt,

AVOCATUL POPORULUI

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: