Romanii nu pot fi la nesfarsit imigranti ori cautatori de locuri de munca in lume

Anul 1989  a insemnat pentru Romania si tarile vecine  mult insa rezultatele sunt foarte diferite. Faptul ca se putea munci pe bani nevisati in tarile din VEST,romanii cat si riveranii au inteles ca integrarea  nu este importanta ci interesul material pe termen scurt.

Aceasta mentalitate si oportunitate a distrus  sentimentul de responsabilitate si implicare fata de Romania  ratand astfel  oportunitatea de a  construi impreuna cu ceilalti o societate puternica asa cum a vazut isi doreste fiecare dintre cei care sunt in cautarea unui loc de munca si beneficiile societatii dezvoltate.

Image result for munca in strainatate

Intrebarile firesti sunt …..cat timp romanii vor fi pribegi? Cat timp romanii isi mai permit sa contribuie la dezvoltarea altor economii daca in Romania satele sunt goale, orasele sunt fantoma si forta de munca este slab remunerata?

De ce isi permit romanii sa fie jigniti de catre proprii conationali datorita muncilor prestate in lume?

Munca agricola ,constructiile ,sanatatea ,transporturile, sanatatea au adus bani si au contribuit la dezvoltarea  altor tari  dar a  slabit atasamentul fata de  tara, contributia civica la schimbarea societatii, delimitarea de coruptie ,un sistem politic sanatos pentru a fi respectat  in propria tara si in lume…etc.

Image result for munca in strainatate

Image result for munca in strainatate

Cati dintre romanii plecati sunt integrati in societatile adoptive?  Ce modele de succes pot fi urmate?

Image result for munca in strainatate

Ani de zile au fost trimisi in Romania sume de ordinul miliardelor si cifrelor din PIB insa nu se observa o schimbare in mentalitatea generala.

Se poate numi OPORTUNISM? Iresponsabilitate … o generatie sau veac de tranzit?

Absolut fiecare roman isi reclama situatia din tara ca fiind corupta, saraca, politic penal, taxe si impozite mari, inflatie legislativa, discriminare in Europa, cap de afis in statisticile criminale din Europa si in devenire in alte parti ale lumii.

Deschiderea  granitelor, eliminarea vizelor din Canada ori alte state ale lumii prelungeste practic agonia si starea de nepasare colectiva romaneasca. Rand pe rand are sa se inchida intr-un interval  neprevizibil toate posibilitatile de munca  de pana in 1989 si prezent.

Unde sau ce veti face  romani in aceste conditii?

By

Robert Williams

Editor in Chief

%d bloggers like this: