Transmitere comunicat de presa DPA

În perioada 02-04 noiembrie a.c., locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente generalul-maior dr. ing. Cătălin-Adrian Moraru a participat la SESIUNEA PLENARĂ DE TOAMNĂ A CONFERINŢEI DIRECTORILOR NAŢIONALI PENTRU ARMAMENTE (CNAD) care  s-a desfăşurat la Bruxelles, Belgia.

Lucrările conferinţei au reunit Directorii Naţionali pentru Armamente din statele Alianţei Nord Atlantice şi ai ţărilor partenere și s-au concentrat pe analiza principalelor realizări din anul 2016 în domeniul armamentelor, a stadiului activităţii grupurilor de armamente din compunerea CNAD, a iniţiativelor comune şi a proiectelor de cooperare multinaţională Smart Defence (Apărare Inteligentă).

De asemenea, alte teme importante din agenda CNAD s-au referit la  procesul de analiză al dezvoltării proiectelor flagship (majore) ale Alianţei: AGS (Alliance Ground Surveillance- Supravegherea Terestră a Alianţei), AFSC (Alliance Future Serveillance and Control- Capabilitatea viitoare a Alianței pentru Supraveghere și Control), JISR (Joint Intelligence Surveillance and Reconnaissance- Capabilitatea Întrunită de Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere), Missile Defence-(Apărare Aeriană).

Totodată s-au purtat discuţii cu privire la efortul CNAD de cooperare cu industria de apărare pentru dezvoltarea contribuţiilor industriale în sprijinul interoperabilităţii NATO şi pentru dezvoltarea cooperării industriale transatlantice.

 

Secția Presă/M.Ap.N.

%d bloggers like this: