Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a preluat astăzi dosarul penal având ca obiect investigarea producerii accidentului rutier de pe Autostrada A2, KM 67

Nr. 1884/VIII-3/2016                                                                                                     7 noiembrie 2016

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a preluat astăzi dosarul penal având ca obiect investigarea producerii accidentului rutier de pe Autostrada A2, km 67, din dimineaţa zilei de 5 noiembrie 2016. Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

Până în momentul preluării dosarului, organele de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Servicul Rutier – Biroul A2, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au desfăşurat activităţi de identificare a autovehiculelor implicate sau care au suferit avarii în urma accidentului (în total 33), precum şi de identificare şi audiere a conducătorilor auto şi persoanelor care au suferit vătămări. De asemenea, s-au efectuat verificări tehnice ale autovehiculelor implicate.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

%d bloggers like this: