Primirea de către Prim-ministrul Dacian Cioloș a ministrului afacerilor externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif

Read Time1 Minute, 20 Second

GUVERNUL ROMÂNIEI

9.11.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Primirea de către Prim-ministrul Dacian Cioloș a ministrului afacerilor externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif

 

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, l-a primit azi, 9 noiembrie, pe ministrul afacerilor externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif, aflat într-o vizită oficială în România, la invitaţia omologului român, Lazăr Comănescu.

Prim-ministrul Cioloș și ministrul Mohammad Javad Zarif au salutat intensificarea din ultimul an a contactelor bilaterale la nivel înalt, realizate atât la Teheran, cât și la București, ca urmare a semnării Planului Comun şi Cuprinzător de Acţiune dintre Iran şi comunitatea internaţională, reprezentată de Grupul E3+3 şi AIEA.

Discuțiile au vizat noi căi de relansare a cooperării sectoriale, cu accent pe investiții, transporturi, energie, agricultură, cercetare științifică și educație.

Prim-ministrul român a exprimat interesul României pentru piața agricolă iraniană, dorința de a întări cooperarea în domeniul transporturilor ferate, maritime și portuare, precum și disponibilitatea de a sprijini conectarea Iranului la piața energetică central și est-europeană.

Ministrul iranian de externe a mulțumit pentru contactele stabilite cu ocazia vizitei la București, atât la nivel politic, cât și de către membrii delegației care l-a însoțit, constituită din reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Mine și oameni de afaceri ai Republicii Islamice Iran.

Cei doi interlocutori au discutat, totodată, evoluțiile de securitate din regiunea Orientului Mijlociu, cu accent pe situaţia din Siria, respectiv pe efortul comun de combatere a terorismului.

 

Galeria foto este disponibilă la adresa următoare: https://goo.gl/3qjAAS
Galeria video este disponibilă la adresa următoare: https://goo.gl/8JRKVZ

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: