Sustinatorii justitiei si ai respectarii legii din ce in ce…mai putini si timizi.

Read Time1 Minute, 34 Second

Justitia nu se bucura de entuziasmul paradelor, concertelor, mitingurilor politice sau alte  evenimente cu bai de multime….este  jignita, abuzata, ignorata,incalcata si neconstitutionala atunci cand se doreste.

Image result for unde este justitia

Justitia este inca perfectibila pentru a fi inteleasa si aplicata. Putini sunt magistratii si procurorii care isi iau inima in dinti si o respecta. Abuzul venit chiar din partea magistratilor ori a procurorilor este o mare durere pe pentru cei care isi asteapta destinele, averea chiar si viata in anevoiosul drum al dreptatii finale.

De ce  justitia  este aplicata diferit, defectuos si uneori cu mari sacrificii? Ce fel de societate isi poate permite  un sistem juridic, si justitie  intr-adevar o putere in stat egala celorlalte puteri, care este societatea perfecta in care  isi poate permite magistratii si procurorii  supusi legii si nu unui comportament indisciplinat , de lipsa de respect fata colegi si de justiabil, cu termene interminabile si fantastic motivate…ce fel de societate ?

Justitia are rolul si locul sau in societate astfel incat  in mod normal  nu este  negociabila masura si resursele ei insa calitatea umana care alcatuieste justitia  este discutabila, poate fi regandita si chiar sanctionata incepand de la prima abatere, nu prin balbaieli si puncte salariu…ori alte ,,frectii” ci ferm prin noi oameni si standarde morale, profesionale si intelectuale.

 

Cat despre justitiabili …aproape ca sunt o familie cu magistratii. Sunt invatati cu termenele  istorice, cu sentintele redactate dupa veacuri, cu banii cheltuiti de la stat drept taxe si  cheltuieli  niciodata platite etc.

Justitiabilii si justitia se cunosc reciproc si nu este loc de o relaxare a acestei relatii. Ceilalti isi dau doar cu parerea in cazul …cazuri gata judecate in strada astfel incat  legea   este scrisa degeaba si aplicata  chinuit.

Societatea romaneasca , sistemul judiciar, sistemul politic isi poate permite justitie ?

Nota: Acest material nu se doreste un atac la imaginea ori reputatia sistemului judiciar ori justitiabil.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: