URMĂRIȚI INTERNAȚIONAL, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

Read Time54 Second

 

Polițiștii din Bacău cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au pus în aplicare două mandate europeane de arestare emise de autoritățile suedeze, pe numele a doi tineri, cercetați pentru tâlhărie.

 

La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au depistat doi tineri, de 18 și 21 de ani, ambii din județul Bacău, care erau urmăriți internațional.

 

Pe numele acestora, autoritățile judiciare din Suedia au emis un mandate europeane de arestare, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie în formă agravantă, comisă pe teritoriul Suediei, la data de 30 august 2016.

 

Pentru depistarea tinerilor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Cei în cauză au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Bacău, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile din Suedia.

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: