PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR

Read Time1 Minute, 12 Second

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

       În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 197 de persoane şi au fost înregistrate 31 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

      

În perioada 4 – 11 noiembrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 197 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

 

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 46 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 151 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 31 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

 

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu arestarea preventivă, în 7 cazuri, în 13 situaţii controlul judiciar a încetat, ca urmare a condamnării cu executare, în 3 cazuri, a fost înlocuit cu măsura condamnării cu suspendare, iar într-un caz în condamnare cu măsura asistării zilnice.

 

De asemenea, măsura arestului la domiciliu dispusă iniţial a fost înlocuită, într-un caz,  cu arestarea preventivă, iar alte în șase situații a încetat ca urmare a condamnării cu executare.

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: