Cazuri de coruptie instrumentate de catre Directia Generala Anticoruptie

Read Time6 Minute, 40 Second

Sediu Central: Bucuresti, Soseaua Oltenitei, Nr. 390 A, Sector 4, Cod postal 041337

 

Telefon: 021/332.26.54

 

021/365.35.09

 

Fax:021/332.36.64

Luni, 14 Noiembrie 2016
Iași/Angajat al unui spital a pretins 1000 euro pentru o promisiune de angajare

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului I.V., cadru medical la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă constând în aceea că, în cursul lunii august 2016, a primit de la o denunţătoare suma de 1.000 euro pentru a-şi trafica influenţa pe lângă persoane cu atribuţii decizionale din cadrul unei unităţi medicale în scopul angajării acesteia.

[detalii]

Luni, 14 Noiembrie 2016
Argeș/Polițist condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

La data de 02.11.2016, Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş și l-a condamnat pe inculpatul M.N.R. – agent șef de poliție în cadrul IPJ Argeș – Poliția mun. Câmpulung, la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.
Hotărârea instanței este definitivă.

[detalii]

Luni, 14 Noiembrie 2016
Mureș/Cetățean cercetat pentru dare de mită

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpatului V.I. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

[detalii]

Luni, 14 Noiembrie 2016
Mureș/A încercat să mituiască un polițist local cu 150 lei și a ajuns să fie cercetată pentru dare de mită

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpatei A.G. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

[detalii]

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
COMUNICAT

Astăzi, 12.11.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dâmbovița, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, l-au prins în flagrant pe șeful unui post de poliție din cadrul I.P.J. Dâmbovița care a primit, cu titlu de mită, suma de 600 lei de la un denunțător pentru a nu întocmi un dosar penal.

[detalii]

Vineri, 11 Noiembrie 2016
COMUNICAT

Ca urmare a actelor de urmărire penală efectuate la data de 10.11.2016 de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Caraș-Severin, într-un dosar penal privind falimentarea mai multor societăți comerciale, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a numiților:
– M.D., avocat în baroul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și complicitate la infracțiunea de delapidare;
– H.I. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și spălarea banilor.

[detalii]

Vineri, 11 Noiembrie 2016
COMUNICAT

La data de 26 octombrie 2016, procurorul competent din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Brăila a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul A.I., persoană fără calitate specială, şi a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

[detalii]

Miercuri, 9 Noiembrie 2016
Botoșani/ O candidată la examenul pentru permisul de conducere a încercat să dea mită unei angajate a S.P.C.R.P.C.Î.V.

În data de 08.11.2016, la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Botoşani s-a înregistrat denunțul unei angajate din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Botoşani prin care sesiza faptul că M.M.A. i-a dat, cu titlul de mită, suma de 200 euro pentru a-i urgenta planificarea la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere categoria B.

[detalii]

Marţi, 8 Noiembrie 2016
Vâlcea/ Cetățean trimis în judecată pentru dare de mită

La data de 03.11.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului R.I. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

[detalii]

Luni, 7 Noiembrie 2016
Maramureș/Un polițist de frontieră a respins categoric oferta unui cetățean ucrainean de a-l sprijini în contrabanda cu țigări

Ofițerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Maramureş, în cooperare cu ofițeri ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău, au desfășurat, în perioada 21.10 – 05.11.2016, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, activități procedurale într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție în conexiune cu infracțiuni de contrabandă cu țigări.

[detalii]

Vineri, 4 Noiembrie 2016
Prahova/Lector universitar trimis în judecată pentru luare de mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.A.C., lector universitar in cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, cercetat in stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a șapte (7) infracțiuni de luare de mită aflate in concurs real, în sensul că a primit de la 80 de studenți diverse sume bani totalizând aproximativ 45.000 lei și unele servicii pentru promovarea examenelor la diferite materii.

[detalii]

Joi, 3 Noiembrie 2016
COMUNICAT

La data de 27 octombrie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului I.P.D. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

[detalii]

Joi, 3 Noiembrie 2016
COMUNICAT

La data de 28.10.2016, procurorul desemnat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului T.I., poliţist local în cadrul Poliţiei Locale Târgu-Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

[detalii]

Joi, 3 Noiembrie 2016
Alba/ Persoană condamnată pentru instigare la abuz în serviciu

La data de 02.11.2016, prin Hotărârea nr. 968/2016, Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul inculpatului Simota Alin, menținând hotărârea nr. 207/12.04.2016 a Judecătoriei Alba Iulia și l-a condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
Sentinţa este definitivă.

[detalii]

Miercuri, 2 Noiembrie 2016
Dolj/Cetățean albanez prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască doi polițiști de frontieră

În noaptea de 01/02.11.2016, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui B.F., cetăţean albanez, în timp ce încerca să ofere suma de 150 euro unui polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontieră Bechet, după ce, în prealabil, încercase să ofere 50 de euro unui coleg al acestuia, în vederea permiterii intrării pe teritoriul României fără documentaţia necesară justificării scopului şi condiţiilor şederii.

[detalii]

Sursa: Directia Generala Anticoruptie

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: