Comunicat de presă referitor la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Read Time54 Second

GUVERNUL ROMÂNIEI

14.11.2016

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Comunicat de presă referitor la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Participarea importantă a cetățenilor Republicii Moldova la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale reflectă, în primul rând, dorința acestora de a contribui la consolidarea democratică a țării. Totodată, prezența ridicată la vot întărește responsabilitatea decidenților politici de a răspunde echilibrat așteptărilor legitime ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

În urma rezultatelor preliminare şi a concluziilor observatorilor OSCE/ODIHR, Parlamentului European, Adunării Parlamentare a OSCE și a Consiliului Europei, care au participat la monitorizarea alegerilor, Guvernul României își exprimă speranța că instituțiile fundamentale din Republica Moldova vor colabora pentru asigurarea stabilității politice a țării, pentru continuarea agendei de reforme și a procesului de modernizare, menite să suțină parcursul european al Republicii Moldova și să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor.

Guvernul României rămâne angajat în continuarea relațiilor speciale pe care România le are cu Republica Moldova, în baza afinităților istorice și a rădăcinilor comune și în temeiul împărtășirii valorilor democrației și statului de drept.

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: