Comunicat de presă privind propunerile de numire a doamnei Gabriela Elena Bogasiu şi a domnului Ilie Iulian Dragomir în funcţiile de vicepreşedinte al ÎCCJ

Read Time1 Minute, 18 Second

În şedinţa din data de 14 noiembrie 2016, după parcurgerea activităţilor prevăzute în procedura de numire în funcţii de conducere la instanţa supremă, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerilor de numire în funcţiile de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a:

– doamnei  Gabriela Elena Bogasiu – proiect de management

– domnului Ilie Iulian Dragomir – proiect de management.

 

Potrivit dispoziţiilor art. 53 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, vicepreşedinteleÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este numit de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.

Numirea se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. 3 al aceluiaşi text de lege.

Conform art. 19 alin. 1 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este constituită dintr-un preşedinte, doi vicepreşedinţi, patru preşedinţi de secţii şi judecători.

Procedura de numire în funcţii de conducere la instanţa supremă este reglementată de dispoziţiile art. 53 alin. 1, 3, 5 şi 51 din Legea nr. 303/2004 şi de prevederile art.191 din Regulamentul privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi  numirea  judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, aprobat prin Hotărârea Plenului nr. 193/2006.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: