Comunicat de presă privind calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului justiţiei de avizare a numirii domnului Cameluş Păduraru şi a doamnei Carmen Doiniţa Bălăşoiu în funcţiile de procuror şef, respectiv procuror şef adjunct ai Secţiei …

Read Time1 Minute, 12 Second

În şedinţa de azi, 16 noiembrie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului justiţiei de avizare a numirii domnului Cameluş Păduraru şi a doamnei Carmen Doiniţa Bălăşoiu în funcţiile de procuror şef, respectiv procuror şef adjunct ai Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procedura avizării se desfăşoară conform dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, art. 211 din Regulamentul privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, aprobat prin H.C.S.M. nr.193/2006 şi art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv a Hotărârilor nr.161/2011 şi nr.105/2013 ale Secţiei pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile şi indicatorii privind standardele de evaluare a interviului şi a lucrărilor candidaţilor pentru numirea în funcţii de conducere.

Secţia pentru procurori a hotărât ca activităţile prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiţiei să se desfăşoare conform următorului calendar: 

            – 17.11. 2016 – punerea în dezbatere publică a proiectelor de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturilor;

– 05.12. 2016 – analizarea rezultatului demersului anterior şi intervievarea candidaţilor;

– 06.12. 2016 – transmiterea avizelor către Ministerul Justiţiei.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: