Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a doamnei Tănăsescu Ileana Daniela, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti

Read Time53 Second

În şedinţa din data de 16 noiembrie 2016, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Tănăsescu Ileana Daniela, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “suspendarea din funcţie pe o perioadă de trei luni pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h teza a II-a din acelaşi act normativ – …întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media 

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: