#News247WorldPress: Prima activitate de #EducatieJuridica din 2016-2017 a inceput cu forte noi la scolile din Arges

Read Time2 Minute, 6 Second

Pe parcursul anului 2014  dupa diligente institutionale si analize, Agentia de Stiri a propus Ministerului Educatiei, CSM  si autoritatilor locale din judetul Arges un proiect pilot de implementare a Educatiei Juridice  in format institutional si nu ONG ist asa cum se obisnuieste.

Aprobarile au durat luni de zile  si rand pe rand  fiecare institutie partenera a semnat convinsa de implicarea benefica in viata comunitatii daramand astfel mitul construit de catre ONGisti ca  institutiile nu sunt capabile sa ofere infrastructura si implicare .

Anul 2015 -luna Noiembrie  protocolul a fost semnat de catre  ISJ Arges ca partener principal si sprijinit puternic de catre  inspectorul general  domnul Dumitru Tudosoiu .

Prefectura Arges , CJ Arges , DGASPC Arges , Curtea de Apel Arges , Baroul Arges  si Argesul au facut echipa intr-un proiect unic  de promovare a Educatiei Juridice si  a respectului fata de lege si societate. Fireste ca la sfarsitul perioadei de un an  in 2016  Prefectura nu a mai continuat datorita indatoririlor  institutionale.

Sesiune de raspunsuri elevi cu domnul Judecator Rebeca Ion -2015

In anul scolar 2016-2017  Inspectoratul Judetean de Politie Arges a semnat protocolul astfel intreaga activitate de prevenire si educatie  este acum oferita scolii in cea mai competenta formula adresata  vreodata .

Video: Activitate de Educatie Juridica la Scoala Nr.12  prima de acest gen  din anul scolar 2016-2017,  prin reprezentantul Baroului Arges, avocat Dragos Andrei Nicolescu

Sprijinul Curtii de Apel Pitesti, Baroul Arges ,DGASPC  si al IPJ Arges   este unul nepretuit avand in vedere  calitatea, profesionalismul, resursa umana a reprezentantilor in activitatea de Educatie Juridica..

Judecatori, avocati, politisti si fucntionari ai institutiilor partenere  nu mai sunt acum  in postura de institutii privite ca  posibili  ,,inamici” ci parteneri ai dezvoltarii personale  copiilor si ai societatii de maine.

Video: Activitate de Educatie Juridica la Scoala Nr.12  prima de acest gen  din anul scolar 2016-2017,  prin reprezentantul Baroului Arges, avocat Dragos Andrei Nicolescu

Materialele video stau marturie eforturilor noastre ale partenerilor si nevoia de cunoastere a elevilor. Chiar daca varsta poate parea frageda  temerile acestora sunt mature ceea ce ar trebui sa ne puna pe ganduri adultii.

Lumea elevilor are nevoie de oameni care sa aiba raspunsuri de la oameni dedicati si competenti si prin volutariat fara remuneratie fiecare partener  judecator, avocat, politist si functionar public impreuna cu Agentia de Stiri News 247WorldPress  oferim aceste raspunsuri.

Agentia de Stiri News 247WorldPress asteapta din partea dascalilor suportul unui proiect de succes astfel incat participarea alaturi de parteneri scoala sa poata oferi Educatie Juridica la cel mai profesionist standard.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: