Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a doamnei Mihăilescu Steliana, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti

Read Time1 Minute, 0 Second

  În şedinţa de azi, 23 noiembrie 2016, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Mihăilescu Steliana, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti.

În temeiul prevederilor art. 100 lit.  b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de 2 luni pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. m) din acelaşi act normativ –  nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: