Reprezentanți ai armatelor statelor membre ale NATO şi partenere, invitați la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României

Read Time1 Minute, 2 Second

GUVERNUL ROMÂNIEI

23.11.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ ȘEDINȚĂ DE GUVERN

 

Reprezentanți ai armatelor statelor membre ale NATO şi partenere, invitați la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României 

Guvernul României a adoptat, în ședința de astăzi, o serie de măsuri în sprijinul organizării paradei militare naționale de anul acesta. Prin actul normativ s-a aprobat propunerea Ministerului Apărării Naţionale de a invita reprezentanți ai unor armate ale statelor membre ale NATO şi partenere pentru a participa la manifestările prilejuite de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

Astfel, alături de efectivele din cadrul MAPN, MAI și SRI, la invitația Ministerului Apărării Naționale vor participa militari din mai multe țări aliate și partenere.

Ministerul Apărării Naționale va asigura, în perioada 25.11-02.12.2016, transportul, cazarea şi masa militarilor străini.

Actul normativ aprobă și limitele maxime de cheltuieli pentru personalul forțelor armate străine participant, similar cu sumele alocate pentru personalul militar român în ceea ce privește transportul, cazarea și masa, în condițiile specifice desfășurării antrenamentelor şi a paradei militare.

Participarea acestor reprezentanți la parada militară naţională reflectă aprofundarea relațiilor de cooperare dintre Armata României şi armatele altor state, care au participat, de-a lungul timpului, la activități bilaterale, exerciţii comune sau misiuni în teatrele de operaţii.

About Post Author

Karl William

%d bloggers like this: