Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu actualul și viitorul comandant al Unităţii SUA de Sprijin Naval de la Deveselu

Read Time1 Minute, 21 Second

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, i-a primit joi, 24 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe actualul și viitorul comandant al Unităţii SUA de Sprijin Naval de la Deveselu, cu ocazia schimbării comenzii. La întrevedere au fost prezenți generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, și comandorul Răzvan Brătulescu, comandantul Bazei 99 Deveselu.

Ministrul Motoc i-a urat succes comandorului Jon C. Grant, care va prelua comanda Unităţii SUA de Sprijin Naval de la Deveselu, și l-a felicitat pe actualul comandant, comandorul James Craycraft, pentru activitatea sa din România.

“Aveţi toate motivele să fiţi mândru de realizările dumneavoastră și ale noastre, începând cu inaugurarea sistemului Aegis Ashore, continuând cu certificarea şi operaţionalizarea sistemului şi, apoi, cu realizarea transferului comenzii şi controlului acestuia către Alianţa Nord-Atlantică”, a spus ministrul Motoc comandorului Craycraft.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a dat asigurări viitorului comandant că va avea tot sprijinul din partea conducerii ministerului, dar şi a comandantului Bazei 99 Deveselu, comandorul Brătulescu, în vederea îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor pe care le va avea de îndeplinit.

Ministrul Motoc a subliniat că Sistemul antirachetă de la Deveselu este un succes datorat unui veritabil efort de echipă al oficialilor și experților români și americani și reprezintă, indiscutabil, cel mai important proiect în cadrul parteneriatului strategic existent între România și SUA.

În finalul întâlnirii, ministrul a reconfirmat angajamentul solid al țării noastre pentru domeniul apărării antirachetă, cu un rol important în contextul de securitate actual, şi a subliniat faptul că proiectul comun în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice a dus la creşterea securităţii României şi a spaţiului Euro-Atlantic.

 

 

 

About Post Author

Karl William

%d bloggers like this: