Paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României

Read Time2 Minute, 18 Second

Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.

Tot în Bucureşti va avea loc joi, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de parade militare, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, expoziții de tehnică militară de luptă și armament şi retrageri cu torţe în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.


  • Repetiţiile pentru Parada militară vor avea loc după următorul program:

Ø  vineri, 25 noiembrie, de la ora 9.00, la Terenul de instrucție Ghencea (acces din Șoseaua Antiaeriană nr. 6-8);

Ø  duminică, 27 noiembrie, de la ora 8.00, în Piaţa Arcul de Triumf.

  • Întâlnirea cu producătorii televiziunilor acreditate, care doresc să transmită în direct Parada militară, va avea loc duminică, 27 noiembrie, la ora 8.00, în Piața Arcul de Triumf.
  • Accesul carelor de transmisie (DSNG-uri) în Piaţa Arcul de Triumf se va face doar miercuri, 30 noiembrie, între orele 15.00 și 20.00.
  • Jurnaliştii acreditați la eveniment vor avea joi, 1 Decembrie, acces pietonal doar prin Bulevardul General Constantin Prezan (Piaţa Charles de Gaulle) până la ora 10.30.

 

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Pentru buna desfăşurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 27 noiembrie și 1 decembrie.

 

 

Secția Presă a M.Ap.N

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: