COOPERARE INTERNAŢIONALĂ, PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI DE PERSOANE ŞI BAGAJE

Read Time2 Minute, 2 Second

Poliţia Română a participat, alături de Europol, în acţiuni de control în zona de vest a ţării, la frontiera cu Ungaria, şi în zona de sud, la frontiera cu Bulgaria, pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane și colete. Acţiunea a vizat mai multe state europene.

 

 

Astfel, în perioada 22-25 noiembrie 2016, Poliția Română a desfășurat, sub coordonarea agenției europene EUROPOL, o operațiune comună cu autorităţile din mai multe state europene, printre care România, Marea Britanie, Olanda, Spania, Portugalia, Germania, Austria şi Eleveția.

 

În Marea Britanie și în Olanda au fost detașați polițiști români pentru a sprijini operativ forțele de poliție implicate. De asemenea, un reprezentant al Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a participat pentru coordonarea și monitorizarea acțiunii la nivel european.

 

La nivel național, au fost derulate acţiuni de control în zona de vest a ţării, în datele de 22 şi 23 noiembrie 2016, la frontiera cu Ungaria, şi în zona de sud, la data de 24 noiembrie 2016, la frontiera cu Bulgaria.

 

Au fost indisponibilizate bunuri şi valori provenite din comiterea de infracţiuni săvârşite pe teritoriul altor state, au fost depistate persoane care au interdicţie de a părăsi localitatea, ţara sau se aflau în consemn nominal de nepermitere a intrării pe teritoriul României, fiind totodată sancţionate fapte de nerespectare a reglementărilor vamale şi fiscale privind introducerea pe teritoriul comunitar / naţional a bunurilor însoţite / neînsoţite.

 

Astfel, pe timpul celor trei zile de acțiune, polițiștii români au constatat 3 infracțiuni legate de activitatea de transport internațional de persoane și mărfuri, au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale și au imobilizat 2 autoturisme și bunuri în valoare de 300.000 de lei.

 

În acţiuni au lucrat polițiști de investigații criminale, de investigare a criminalității economice, rutieri, criminaliști și echipaje pentru intervenții și acțiuni speciale. Au fost agrenaţi şi poiliţişti de frontieră şi lucrători ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Vămilor.

 

Exemplificăm activitatea desfășurată la frontiera de sud cu Bulgaria, din data de 24 noiembrie a.c., care a avut ca rezultat identificarea unui autotren, aflat în tranzit din Turcia cu destinaţia Finlanda, condus de un cetățean bulgar, în care se transporta 6 colete cu produse textile, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 300.000  de lei. Bunurile au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni vamale și de contrafacere de mărfuri.

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: