LA DATORIE, DE ZIUA NAȚIONALĂ

Read Time1 Minute, 20 Second

Peste 8.400 de polițiști vor fi la datorie, de Ziua Națională a României, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de această sărbătoare.    

 Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în toată țara sunt programate ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului şi la cele comemorative ale Marii Uniri, parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros.

 

În acest context, Poliţia Română va acţiona, la nivel naţional, cu 8.486 de poliţişti şi 3.560 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători.

 

Astfel, din totalul polițiștilor implicați în misiunile desfășurate de Ziua Națională, 5.204 sunt de ordine publică, 1.511 sunt polițiști rutieri, iar 1.771 de polițiști sunt de la alte structuri.

 

Totodată, 3.514 patrule de siguranţă publică, dintre care 678 pedestre şi 2.836 auto, vor acţiona, pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

 

Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea pe 123 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 262 de staţii şi triaje de cale ferată.

 

De asemenea, polițiștii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 23 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

 

De Ziua Națională a României sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice și ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, cu participare numeroasă. Măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru aceste evenimente vor fi asigurate de 2.248 de poliţişti.

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: