Declaraţie de presă CSM

12 ianuarie 2017

 

 

 

Declaraţie de presă

 

 

 

Astăzi, 12 ianuarie 2017, a avut loc şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, ocazie cu care au fost luate în discuţie mai multe aspecte privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, precum şi unele chestiuni administrative cu privire la activitatea instanţelor şi parchetelor.

 

Având în vedere funcţia de garant al independenţei justiţiei, Plenul Consiliului a adoptat, în unanimitate, punctul de vedere privind independenţa sistemului judiciar din perspectiva răspunderii materiale a magistraţilor şi a independenţei financiare, publicat pe pagina de internet a instituţiei.

Şedinţa Plenului a fost publică şi a fost transmisă, integral, prin intermediul portalului EMAP, instanţelor şi parchetelor, precum şi la sediul Consiliului, la nivelul Centrului de presă.

Identificând o serie de dificultăţi tehnice în transmiterea şedinţei prin intermediul portalului EMAP, precum şi incoveniente de ordin obiectiv privind inclusiv accesul reprezentanţilor mass-media la sediul instituţiei, cu consecinţe directe  în preluarea şi transmiterea publică a şedintei, Consiliul a apreciat ca fiind adecvată difuzarea pe viitor, în direct, a lucrărilor Plenului pe pagina sa de internet  www.csm1909.ro.

În perspectivă, Consiliul şi-a propus informarea constantă a publicului cu aspectele de interes general rezultate din activitatea sa.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: