Law Enforcement

Politia de Frontiera: Doi bărbați și o femei din Siria opriți la frontiera de sud


Politia de Frontiera

Doi bărbați și o femei din Siria opriți la frontiera de sud

Poliţiştii de frontieră de la Calafat și Giurgiu au depistat doi bărbați și o femeie, cetăţeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în ţară, încercând să evite controlul din cele două puncte de frontieră.

Doi cetățeni sirieni fără documente de identitate, pe Podul de la Giurgiu

În data de 16.01.2017, în jurul orei 03.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat două persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe podul Prieteniei, dinspre Bulgaria spre România.

Imediat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au procedat la reținerea celor două persoane, care au fost conduse la sediul punctului de frontieră pentru verificări.

La cercetări, persoanele în cauză, care nu dețineau documente de identitate asupra lor, au declarat că sunt cetățeni sirieni, Ayvas R. și Karastas R., în vârstă de 37 ani, respectiv 38 ani și doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Totodată, la controlul corporal, asupra celei de-a doua persoane a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare, document care în urma cercetărilor s-a constatat că este fals.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

O femeie din Siria a încercat să intre ilegal în România, prin P.T.F. Calafat

În data de 16.01.2017, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul turc Aziz I., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia. După efectuarea controlului de frontieră, acesta a solicitat să se deplaseze într-o zonă amplasată înaintea controlului de frontieră deoarece a uitat să rezolve anumite formalități.

Prin intermediul sistemului video amplasat în zona perimetrală, a fost supravegheată deplasarea bărbatului, observându-se astfel faptul că acesta era așteptat de către o persoană de sex feminin în zona respectivă.

Imediat, polițiștii de frontieră doljeni au declanșat o acțiune specifică și au procedat la reținerea celor două persoane și conducerea acestora la sediul P.T.F. Calafat pentru verificări.

La cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că tânăra este de origine siriană și are 20 de ani. De asemenea, șoferul turc a declarat că el a fost cel care a transportat-o până în apropierea punctului de frontieră, unde aceasta a coborât din autocamion. După ce femeia trecea ilegal frontiera, ea urma să fie preluată de cetățeanul turc.

Și în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

VIDEO
doi-barbati-si-o-femei-din-siria-opriti-la-frontiera-de-sud.mp4

 

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-doi-barbati-si-o-femei-din-siria-opriti-la-frontiera-de-sud-8278.html

Advertisements

Categories: Law Enforcement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.