Politia de Frontiera: 52 persoane, printre care o femeie însărcinată în 9 luni și un bărbat rănit, salvate din apele Mării Egee de poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune FRONTEX

Politia de Frontiera

52 persoane, printre care o femeie însărcinată în 9 luni și un bărbat rănit, salvate din apele Mării Egee de poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune FRONTEX

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON  SEA”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au salvat 52 de persoane, originare din Siria, Mali și Nigeria, care se aflau pe o ambarcațiune ce plutea în derivă, în apele Mării Egee.  Printre persoanele salvate se aflau o femeie însărcinată în 9 luni și bărbat rănit la unul din membrele inferioare care, alături de celelalte persoane din ambarcațiune, au fost transportate și predate în siguranță autorităților elene.

Displaying 1484721461409-83-S4.jpg

Luni, 16 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenția FRONTEX, a observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către coastele elene.

La vederea polițiștilor de frontieră, persoanele din ambarcațiune au aruncat motorul în apă, rămânând astfel în derivă în apele Mării Egee.

Imediat, echipajul navei Gărzii de Coastă a intervenit, conform procedurilor legale, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate. După evaluarea situației la fața locului (riscul de a se scufunda sau de a intra în șoc hipotermic), polițiștii de frontieră au transbordat pe nava Gărzii de Coastă 52 de persoane (24 bărbați, 9 femei și 19 copii), printre care o femeie însărcinată în 9 luni și un bărbat rănit la unul dintre membrele inferioare. Polițiștii de frontieră au acordat persoanelor salvate, originare din Siria, Mali și Nigeria, primul ajutor, asistență și hrană.

În jurul orei 05.00, persoanele salvate au fost transportate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate și pentru efectuarea procedurilor specifice.

De asemenea, în data de 12.01 a.c., echipajul navei MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă a participat, alături de lucrători din cadrul Poliției Locale din Chios, Poliției Portuare și de echipele Frontex, la o operațiune de salvare a 47 de cetățeni străini care au ajuns în apele teritoriale grecești, la bordul unei ambarcațiuni de mici dimensiuni.

VIDEO
52-persoane-2c-salvate-din-apele-marii-egee-de-politistii-de-frontiera-romani.mp4

 

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i–8297.html

One thought on “Politia de Frontiera: 52 persoane, printre care o femeie însărcinată în 9 luni și un bărbat rănit, salvate din apele Mării Egee de poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune FRONTEX”

  1. Thanks for the marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be
    a great author.I will be sure to bookmark your blog and will come back very
    soon. I want to encourage continue your great job, have a nice
    morning!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.