ACŢIUNI ALE POLIŢIEI ROMÂNE, ÎN DOMENIUL CONTRACTELOR DE ACHIZIŢII PUBLICE

Poliţia Română desfăşoară permanent activităţi pentru verificarea legalităţii încheierii şi derulării unor contracte de achiziţii publice.

              Anul trecut, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au întocmit 946 de dosare penale, faţă de 50 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, iar pentru recuperarea prejudiciilor, au fost instituite măsuri asiguratorii, în valoare de 1,7 miliarde de lei.

În cursul anului 2016, Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a continuat acţiunile pentru combaterea fraudelor specifice achiziţiilor publice.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat activităţi de verificare a legalităţii încheierii şi derulării unor contracte de achiziţii publice şi pentru descoperirea prejudiciilor aduse bugetului de stat, în domeniile administraţie publică, sănătate şi învăţământ.

Anul trecut, au fost înregistrate 946 de dosare penale în acest domeniu, dintre care 406 în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor.

Dintre dosarele penale înregistrate, 840 au avut ca obiect fraude specifice achiziţiilor publice în domeniul administraţie publică, 65 în domeniul sănătaţii și 44 în domeniul învățământului.

În urma administrării probatoriului, 391 de dosare au fost înaintate parchetelor competente, cu propunere de declinare.

Au fost întocmite 54 de referate cu propunere de trimitere în judecată, iar în 40 de dosare au fost emise rechizitorii. De asemenea, faţă de 50 de persoane s-au dispus măsuri preventive, dintre care 8 au fost arestate preventive, iar 42 au fost reținute.

Prejudiciile cauzate bugetului de stat, prin derularea ilegală a contractelor de achiziţii publice au fost în valoare de peste 5 miliarde de lei, iar pentru recuperarea acestora, au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de 1,7 miliarde de lei.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: