Breaking News

Politia de Frontiera: 21 de copii si 31 de adulti, salvați de poliţiştii de frontieră români din apele Mării Egee

Politia de Frontiera

21 de copii si 31 de adulti, salvați de poliţiştii de frontieră români din apele Mării Egee

Peste 50 de persoane, dintre care 21 de copii, aflate în pericol pe o ambarcatiune în apele Mării Egee, au fost salvate de catre echipajul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflat în misiune FRONTEX în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON  SEA”. Persoanele salvate, cetățeni sirieni, irakieni, algerieni și kuweitieni, au fost transportate in Portul din Chios si predate în siguranță autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Displaying 1486641231131-338-S4.jpg

\r\nMiercuri, 8 februarie a.c., ora 10.30, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune „EPN POSEIDON SEA” în Grecia, coordonată de Agenția FRONTEX, a observat pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Greciei, o barcă pneumatică cu motor, supraîncărcată cu persoane.

\r\nImediat, polițiștii de frontieră români au intervenit, conform procedurilor legale, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate. După evaluarea situației la fața locului (supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, precum și posibilitatea ca persoanele să intre în șoc hipotermic), sprijiniti de un elicopter al Garzii de Coastă  elene, polițiștii de frontieră au transbordat cele 52 de persoane  pe nava Gărzii de Coastă. Persoanele salvate – 18 bărbați, 13 femei și 21 copii – au declarat ca provin din Siria, Irak, Algeria și Kuweit.

\r\nPolițiștii de frontieră  le-au oferit asistență și hrană,  iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

\r\nReamintim că, începând cu 1 ianuarie 2017, timp de 4 luni, nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfăşoară, misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene în Marea Egee.

\r\nDe la începutul detașării în Grecia, polițiștii de frontieră români au salvat, individual dar și în cooperare cu Poliția Locală din Chios, Poliția Portuară și cu echipele Frontex de pe uscat, 337 de persoane care au ajuns în apele teritoriale elene, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni.

\r\nVIDEO
21-de-copii-si-31-de-adulti-2c-salvati-de-politistii-de-frontiera-romani-din-apele-marii-egee.mp4

 

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-21-de-copii-si-31-de-adulti-salvati-de-politistii-de-frontiera-romani-din-apele-marii-egee-8430.html

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.