Law Enforcement

Politia de Frontiera: O minoră de 12 ani s-a legitimat la frontieră cu documentul surorii ei, care avea 21 de ani


Displaying 148723989677-410-S4.jpg

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o minoră de 12 ani care a încercat să iasă din țară folosindu-se de cartea de identitate a surorii ei, care avea 21 de ani.

În data de 16.02.2017, în jurul orelor 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Dragoş C., în vârstă de 27 de ani, însoţit de o adolescentă care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie prezentat, motiv pentru care cei doi au fost conduși la sediul Punctului de Trecere a Frontierei, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este o minoră, cetăţean român, în vârstă de 12 ani. În cadrul primelor cercetări s-a stabilit că documentul aparținea surorii tinerei, în vârstă de 21 ani şi a recurs la această metodă, sfătuită de  Dragoş C, cumnatul său, deoarece dorea să ajungă în Germania la părinţi.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/oradea/i-o-minora-de-12-ani-sa-legitimat-la-frontiera-cu-documentul-surorii-ei-care-avea-21-de-ani-8466.html

Advertisements

Categories: Law Enforcement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.