20-02 Comunicat de presa ref intrevederea premierului Sorin Grindeanu cu ministrul de externe al Republicii Coreea

Read Time48 Second

GUVERNUL ROMÂNIEI

20.02.2017

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Yun Byung-se, aflat într-o vizită oficială în România.

Cei doi oficiali au apreciat Parteneriatul Strategic ce leagă România și Republica Coreeană, exprimând dorința de a dezvolta, în continuare, relațiile bilaterale, în special în domeniile economic și comercial. De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a subliniat că intensificarea dialogului politic este un mijloc important de impulsionare a cooperării bilaterale româno-coreene.

În cadrul discuțiilor, premierul român și ministrul afacerilor externe coreean au remarcat domeniile cu un potențial semnificativ de dezvoltare a cooperării. Printre acestea sunt transporturile (infrastructura de transport), energia (sisteme de stocare a energiei și smart grids), sănătatea (infrastructura medicală) și IT&C. Ministrul de externe coreean a evidențiat parcursul ascendent pe care s-a înscris, în ultima perioadă, cooperarea în domeniul turismului, arătând că există în continuare potențial de dezvoltare.

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: