Vizită oficială în SUA a şefului Statului Major General

Read Time54 Second

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 19-25 februarie.

Pe timpul vizitei, generalul Ciucă va avea o întrevedere cu  generalul Joseph F. Dunford jr., preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, şi va participa la simpozionul forţelor pentru operaţii speciale organizat de Global Special Operations Forces Foundation.

Întrevederea cu omologul american este un prilej deosebit pentru a dezvolta  parteneriatul strategic româno-american în domeniul militar, pe agenda discuţiilor figurând importanţa Mării Negre pentru securitatea europeană şi internaţională, poziţia şi rolul de contributor de securitate al României, angajamentele americane în ceea ce priveşte securitatea flancului estic al Alianţei. De asemenea, vor fi abordate subiecte referitoare la cooperarea SUA-România în teatrele de operaţii, programele româneşti de modernizare a forţelor armate şi la identificarea unor modalităţi de sprijin în acest sens.

În cadrul simpozionului, şeful Statului Major General va participa la discuţiile cu privire la adaptarea forţelor speciale la noile provocări de securitate şi va susţine o prezentare intitulată „Transformarea forţelor pentru operaţii speciale – prioritate strategică a Armatei României”.

 

Secția Presă

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: