Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar a dovedit curaj in scandalul OUG 13

Read Time1 Minute, 16 Second

pg4_0.jpg

Foto: Augustin Lazar ,Procurorul General al Romaniei

,,Procurorul, în calitatea sa de reprezentant al întregii societăţi, de apărător al ordinii de drept, al drepturilor şi Iibertăţilor cetăţenilor, are obligaţia să-şi exercite atribuţiile cu obiectivitate, indiferent de calitatea persoanei cercetate sau de apartenenţa sa social politică.”

Procurorul General al Romaniei domnul Augustin Lazar  a dovedit curaj si determinare in situatia  creata de emiterea celebrei OUG 13.

Argumentele unei asemenea concluzii pot fi partinitoare insa din puct de vedere obiectiv  o astfel de atitudine era de mult asteptata in lumea sistemului judiciar romanesc. Doamna Kovesi din pozitia sa de  Procuror sef al DNA a dominat scena sistemului judiciar  astfel incat  ideea de jucator si autoritate a procurorului general  era inexistenta.

Criticile  spun ca implicarea  domnului Austin Lazar a fost mult peste atributiile sale de procuror general insa  opozitia si argumentele au motivat inclusiv CSM, DIICOT,DNA,asociatiile de magistrati si societatea civila…sa lupte impreuna pentru sistemul judiciar romanesc.

Ordonanata a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti, cetatenii au protestat in strada si nimeni nu s-a gandit cum vor decurge lururile , cert este ca OUG 13 a fost retrasa si dupa aceasta situatie  sistemul judiciar a dovedit ca este unul puternic daca lupta pe toate fronturile pentru legalitate si demnitatea acestuia.

In aceste conditii  Procurorul General al Romaniei domnul Augustin Lazar  poate ramane in istoria recenta a sistemului judiciar cel mai bun procuror general pe care l-a avut institutia si sistemul judiciar romanesc  de dupa 1989.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: