Breaking News:POLIȚIST CU O SUPER PUTERE… PUTEREA CUVÂNTULUI

Read Time2 Minute, 19 Second

Un polițist din Tulcea a salvat zeci de vieți folosind forța cuvântului. Cu răbdare și putere de convingere i-a determinat pe cei ajunși la capătul puterilor că rănirea celor din jur sau curmarea propriei vieți nu este o soluție.

Displaying 4.jpg

,,Atunci când nu există compasiune, șansele de a-l salva pe celălalt sunt foarte mici sau aproape nule”.

În 25 de ani de carieră, polițistul a cunoscut tainele mai multor domenii de activitate ale Poliției Române, a fost ofițer de analiză și statistică, a lucrat la investigații criminale și la rutieră și a trecut de la luptător de acțiuni speciale la purtător de cuvânt.

Displaying 1.JPGExperiența acumulată în toți acești ani, spiritul de sacrificiu, curajul și abilitățile deosebite de negociere l-au transformat pe comisarul șef într-un polițist erou, salvator a zeci de vieți, care erau pe punctul de a fi curmate printr-un gest necugetat.

Displaying 2.JPGFie ca a fost vorba de persoane aflate într-un moment de depresie majoră generat de singurătate, de probleme de sănătate ori financiare, fie că vorbim despre persoane care au vrut să transmită un mesaj cu orice preț, polițistul a reușit să le câștige încrederea și să le redea o rază de speranță.

Displaying 3.JPGUn astfel de caz s-a petrecut în iarna anului 2015. Numeroase apeluri au venit prin 112 din partea vecinilor speriați de un bărbat de 55 de ani, bolnav și aflat sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a distrus mai multe bunuri din casă și își amenința vecinii cu o butelie de aragaz deschisă și cu o brichetă.

Inițial bărbatul a încercat să îl atace pe polițist cu o bâtă, dar s-a liniștit în urma discuțiilor și colegul nostru a reușit să îi ia butelia de aragaz.

,,Negocierea într-o asemenea situație, când protestatarul este într-o stare mentală precară, este una dintre cele mai dificile și critice cazuri de intervenție. Toate echipele operative care sunt la fața locului lucrează sub tensiune pentru că orice mișcare greșită poate declanșa inevitabilul, și anume decesul persoanei sau persoanelor din zonă.

Și un bărbat de 45 de ani care urma să recurgă la un gest necugetat întrucât se simțea singur și părăsit a fost salvat de priceperea colegului nostru, care a înțeles imediat că nevoia primordială a acestuia era ca cineva să îi asculte frământările. După câteva ore de dialog, bărbatul urcat în vârful unui stâlp de telefonie a coborât liniștit și împăcat cu sine.

,,Am văzut în decursul anilor că nu abilitățile celor care negociază sunt definitorii. Dacă oamenii au fost salvați a fost din mila și îndurarea lui Dumnezeu în mâna căruia stau viețile oamenilor. Negociatorul este doar un interlocutor care trebuie să cunoască din natura umană și să privească situațiile cu compasiune.”, spune Lucian, un polițist cu care ne mândrim.

Centrul de Informare si Relatii Publice

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: