Breaking News

Politia de Frontiera: Opt sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat

Politia de Frontiera

Opt sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Calafat au depistat opt cetățeni sirieni, ascunşi într-un microbuz încărcat cu peleți și brichete, care intenţionau să intre ilegal în Romania, cu scopul să ajungă în Germania.

În data de 25.02.2017, la ora 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul bulgar A.T., în vârstă de 33 de ani, la volanul unui microbuz marca Peugeot Boxer.Acesta era însoțit de un conațional și transporta peleți și brichete în Germania.

Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a efectuat un control amănunțit  asupra mijlocului de transport. Astfel, în interiorul microbuzului, sub marfa transportată, a fost descoperit un compartiment confecționat artizanal din pal melaminat în care se aflau ascunse opt persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică.

Displaying 1488014923282-517-S4.jpg

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, 5 adulți și 3 minori, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani

Displaying 1488014919193-521-S4.jpg

Aceștia au declarat că au fost ascunși în spatiul special amenajat în Sofia, intenționau să ajungă în Germania și au plătit pentru ”călătoria” lor suma de 16.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, cetățenii bulgari, mijlocul de transport şi cei opt migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

VIDEO
opt-sirieni-ascunsi-intr-un-microbuz-2c-depistati-la-ptf-calafat.mp4

 

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-opt-sirieni-ascunsi-intrun-microbuz-depistati-la-ptf-calafat-8535.html

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.