Oficial Media:Se organizează un mare protest pentru susținerea DNA și depolitizarea CCR, duminică, 5 martie in Piața Victoriei

Read Time1 Minute, 17 Second

Dacă DNA nu ar fi cercetat maniera în care OUG 13 a fost adoptată, nu am fi aflat astăzi că ministerul pentru Relația cu Parlamentul oferise în primă fază un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care ședința a fost amânată până la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de această dată pozitiv. Azi am aflat că DNA a trecut peste limite în anchetarea acestui dosar.

Manifestantii se vor aduna in fata Guvernului incepand cu ora 15:00, dupa cum se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, si vor cere depolitizarea Curtii Constitutionale.

Reacționăm la noile semnale de limitare și subordonare a unor instituții. Politizarea și numirea în funcție după criterii și interese politice este primul motiv care ne-a scos în stradă, anunță organizatorii pe pagina de facebook și încheie informarea într-un mod civilizat și democratic: ”# Nu apăram persoane, ci principii. Nu atacăm instituții, ci practici nocive.”

Foto: Valer Dorneanu, președintele CCR și fost lider PSD, a inițiat de-a lungul timpului legi controversate alături de Florin Iordache.

Asta dupa ce CCR a admis luni sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a unei anchete privind modul in care a fost elaborata ordonanta 13, intre timp abrogata. CCR a stabilit astfel ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

Citeste mai multe pe http://oficialmedia.com/se-organizeaza-un-mare-protest-pentru-sustinerea-dna-si-depolitizarea-ccr-duminica-5-martie-in-piata-victoriei/

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: