MAI/ Aplicarea prevederilor HG 1/2017 personalului Ministerului Afacerilor Interne

Read Time1 Minute, 17 Second

                                                  COMUNICAT

 Nr. 54 din 04 martie 2017

Ca urmare a demersurilor de clarificare a unor aspecte ce țin de aplicarea Hotărârii Guvernului nr.1/2017, pentru stabilirea salariului de bază minim brut, garantat în plată, act normativ aplicabil inclusiv unei ponderi importante a personalului nostru, MAI a întreprins și dispus măsurile necesare pentru implementarea acestor prevederi.

Astfel, drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură  la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar și polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, salariaților care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

Totodată, și angajaților care, în urma analizei drepturilor salariale aferente lunii februarie 2017 au salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum aflat între 1.250 de lei și 1.450 de lei, li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

De asemenea, în contextul elaborării noii legi a salarizării, MAI  va susține o salarizare corectă care să reflecte real activitatea, riscurile, importanța muncii și restricțiile la care sunt supuși zilnic polițiștii și personalul militar.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne este în continuare deschisă dialogului în vederea identificării soluțiilor pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și salarizare ale tuturor angajaților, în condițiile legii.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: