Comunicat de presa MApN: Intrevederea ministrului apararii nationale cu ambasadorul Bulgariei

Read Time1 Minute, 23 Second

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, a primit marți, 7 martie, la sediul M.Ap.N.,  vizita ambasadorului Republicii Bulgaria la Bucureşti, Todor Churov.

Întrevederea, desfășurată la solicitarea părţii bulgare, a reprezentat un bun prilej de aprofundare a dialogului pe teme de interes reciproc, cu accent pe relațiile de colaborare în cadrul NATO şi UE și pe îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării.

Cu această ocazie, ministrul român al apărării naţionale a adresat mesaje de felicitare pentru  celebrarea, în data de 3 martie, a Zilei Naţionale a R. Bulgaria şi a subliniat importanţa pe care partea română o acordă intensificării relaţiilor bilaterale la nivel politic şi militar.

În context, cei doi oficiali au exprimat interesul pentru coordonarea acţiunilor în vederea realizării prezenţei consolidate a NATO în regiune, pentru întărirea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei şi au exprimat susţinere pentru creşterea implicării forţelor armate din cele două state în exerciţii multinaţionale şi alte activităţi practice de instruire în comun, în cele trei domenii operaţionale vizate – terestru, aerian şi maritim.

De asemenea, a fost consemnat progresul înregistrat în cooperarea dintre structurile de comandă-control aliate de pe teritoriul României şi Bulgariei – Divizia Multinaţională Sud-Est de la Bucureşti şi Unităţile de Integrare a Forţelor de la Bucureşti şi Sofia, cu menţionarea contribuţiilor reciproce importante la încadrarea şi operaţionalizarea acestora.

Totodată, s-a convenit asupra necesităţii continuării consultărilor bilaterale, atât prin contacte directe între cele două ministere, cât şi prin intermediul structurilor de reprezentare de la Cartierul General al NATO şi de la Uniunea Europeană, cu scopul promovării  poziţiilor celor două state şi pentru implementarea proiectelor importante de pe agenda cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Secția Presă/M.Ap.N.

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: