Autoritatile cat si companiile romanesti nu par interesate de parteneriate cu Mass Media

Autoritatile si companiile romanesti nu par interesate, nu pot gestiona si  genera parteneriate ori consolida relatia cu Mass Media din mai multe motive.

La nivelul autoritatilor centrale pregatirea si trainingul componentei comunicare nu intotdeauna este continua si profesionista . Deocamdata sunt luati oameni din interiorul sistemului si pusi in fata faptului implinit de a fi interfata cu Mass Media si Opinia Publica.

Presiunea uriasa a evenimentelor derulate zilnic si istoricul acestora pun in dificultate institutiile datorita lipsei de pregatire si viziune a purtatorilor de cuvant. Purtatorul de cuvant are pareri  subiective ceea ce  se numeste greseala in relatia cu Mass Media.

Imaginea unei institutii este data de reputatia resursei umane si a capacitatii acesteia de a fi  informata cat si sa informeze. Agentia de Stiri News247WorldPress nu a gasit in Romania o viziune a nici unui purtator de cuvant  in privinta  unui parteneriat pe termen lung  cu privire la imaginea institutiei ori a unui training profesionist. Acest aspect ridica semne de intrebare….purtatorii de cuvant sunt atat de bine instruiti incat Mass Media nu stie sau nu poate relationa cu acestia?

Autoritatile romanesti au tendinta de a se izola prin prisma faptului ca cetateanul trebuie sa interactioneze  cu autoritatile obligat fiind de lege. Perceptia opiniei publice este ca institutiile sunt impotriva acesteia si nu un partener ori componenta fireasca a societatii.

Studiul realizat de catre Agentia de Stiri News247WorldPress concluzioneaza ca relatia dintre autoritati si Mass Media  este deficitara si uneori de complezenta. Intentia  din partea Mass Media de a fi un partener pe termen lung in cea ce priveste  comunicarea  este privita cu suspiciune, dezinteres si  soc deoarece acest parteneriat este privit ca obedienta ori urmarirea unui interes personal in schimbul parteneriatului ceea ce este complet fals.

Cetateanul ar fi cel mai important beneficiar al unui astfel de parteneriat. Justitia, domnia legii, functionarea statului, educatia, apararea si alte domenii pot fi intelese si dezvoltate prin informare si atitudinea pozitiva a cetateanului.

La nivel local…..aceasta relatie este ca si inexistenta ceea ce este taxat dur de catre Mass Media locala datorita neimplicarii acesteia de catre autoritati in proiecte,parteneriate si planuri pe termen lung. Mass Media neimplicata este un pericol pentru informarea  cetateanului si de aici existenta ,,justitie tv” si ale altor specimene  este complet justificata.

In cazul companiilor romanesti comunicarea este la fel de greoaie si ineficienta. Importanta purtatorului de cuvant descurajeaza  eforturile Mass Media de a relationa si fi parteneri. Faptul ca o companie mare are  purtator de cuvant nu inseamna ca existenta acesteia este justificata de numarul locurilor de munca si a notorietatii pentru ca purtatorul de cuvant sa isi permita oarecum  rolul unui zbir.

Agentia de Stiri News247WorldPres atrage atentia asupra acestui fenomen intalnit in Romania si invita autoritatile cat si companiile la dezbateri si training.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.