Politia de Frontiera: 16 cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

16 cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Naidas şi Lunga, 16 cetăţeni străini, 5 pakistanezi şi 11 irakieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Azi dimineaţă, în jurul orei 05.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidas, judeţul Caraş – Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Iam, 11 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cinci bărbaţi, patru femei (una dintre ele declarând că este însărcinată) și doi minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 34 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Tot azi dimineața, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei 12 de Poliţie Periam, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 04.40, în apropierea localităţii de frontieră Grabat, au fost depistați cinci cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

VIDEO
16-cetateni-straini-2c-opriti-la-frontiera-cu-serbia.mp4

Displaying 1490003114235-619-S4.jpg

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i-16-cetateni-straini-opriti-la-frontiera-cu-serbia-8775.html

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.