Ministerul Muncii raspunde : Educatia Juridica,,..întrebările adresate de dumneavoastră poate fi exprimat de Ministerului Educației Naționale.””

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress a adresat un memoriu autoritatilor centrale romane cu privire la implemenatrea Educatiei Juridice obligatorii sau optionale dupa caz care functioneaza in Proiectul pilot din Judetul Arges initiat de catre News247WorldPres in parteneriat cu :

ISJ Arges, Curtea de Apel Arges, Baroul Arges, IPJ Arges si DGSPC Arges .

In aceste conditii este nevoie de un raspuns ferm ,asumat si implementat la nivelul tarii pentru a diminua efectele coruptiei, lipsei de interes civic ,implicarea  in dezvoltarea tarii etc.  Primele raspunsuri au venit din partea ISJ Neamt si Ministerul Muncii din Romania.

La niveluL AUTORITATILOR CENTRALE SI LOCALE EXISTA LEGI SI PARTENERIATE  insa functionarea este deficitara si sporadica fara o continuitate si specialisti angajati emotional si profesional. Proiectul Pilot Arges DEMONSTREAZA FUNCTIONAREA IMPLEMENTARII JURIDICE  CONSTANT,CONSECVENT,SERIOS SI ASUMAT. Argumentele sunt in sectiunea Educatie Juridica care consemneaza cele mai multe activitati  din istoria Educatiei Juridice tinute vreodata in cadrul unui protocol.

28 martie 2017

 

Către:          Domnul Robert Williams

News247WorldPress

Ref:             Memoriu referitor la predarea educației juridice în școli

 

Stimate domnule Robert Williams,

În urma solicitării dumneavoastră, vă comunicăm punctul de vedere al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), după consultarea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

Astfel, conform prevederilor legale, Ministerul Educației Naționale asigură elaborarea cadrului normativ metodologic, funcţional, operaţional, instituţional şi financiar necesar pentru realizarea obiectivelor strategice din domeniile sale de activitate.

Mai mult, prin Ordinul nr. 3590/2016 privind aprobarea planurilor-cadru de învăţământ pentru învăţământul gimnazial, este inclusă disciplina școlară – Educație socială, în cadrul căreia vor fi studiate: la clasa a V-a – Gândire critică şi drepturile copilului, la clasa a VI-a – Educaţie interculturală, la clasa a VII-a – Educaţie pentru cetăţenie democratică şi la clasa a VIII-a  – Educaţie economico-financiară.

În acest context, MMJS și ANPDCA apreciază că un punct de vedere avizat, care să țină cont de actualul plan cadru aprobat, precum și răspunsuri punctuale la întrebările adresate de dumneavoastră poate fi exprimat de Ministerului Educației Naționale.

 

Comunicare și Mass-Media

Nr. 2929 - 2017

BY

Robert Williams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.