Copiii olimpici sunt inutili dupa terminarea studiilor?

Scoala romaneasca inca straluceste la diferite olimpiade nationale si internationale. Copilaria olimpicilor din scolile romanesti este plina de privatiuni si un efort financiar urias pentru parinti.

Cine benefeciaza de pe urma pregatirii acestor copii viitori cetateni care de cele mai multe ori ajung inutili din cauza societatii si a statului roman? Gasim studenti in diferite tari la universitati prestigioase si mai apoi lungul drum al  cautarii si integrarii in diferite multinationale sau proiecte personale. Se mai poate baza Romania pe acesti exilati si respinsi  de propriul sistem national datorita ,,echivalarii” studiilor de parca este invers….Oxford, Yale etc sunt pe locurile 500 si universitatile romanesti in top 3?t

Procentele sunt ingrijoratoare datorita unui sistem care nu s-a mai actualizat. Scoala romaneasca furnizeaza viitori adulti pusi in fata unui fapt implinit …esecul  personal si social.

Cine da inapoi  banii, copilaria pierduta in studiul si preocuparea de a aduce prestigiu scolii si societatii romanesti acestor copii si parinti idealisti?

Exista nevoie de oameni bine pregatiti? Exsita nevoie de o societate elitista si respectata? Educatia  Juridica, Financiara…intreaga viziune intarzie sa fie legiferata.

By

Robert Williams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.