Omul zilei: Succesul unei romance…Lavinia Loredana Sirbulescu

Foto: Lavinia Loredana Sirbulescu este un nume respectat de catre Austria datorita pozitiei sale de Public Relations & Assistant Director of Culture Austrian Embassy, Austrian Cultural Forum. 

Timp de aproape 7 ani Lavinia a implementat inteligenta, respectul, imaginatia si reputatia profesionistului din acest domeniu. Recomandarea facuta de  insusi  Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Austria  in Romania sta marturie a unui nume respectat…Lavinia Loredana Sirbulescu

”In opinia mea, pentru a putea intelege mai bine acest performance despre Noul Actionism Vienez trebuie sa vezi contextul aparitiei actionismului in secolul trecut, mai exact la inceputul anilor ’60.
Actionismul in secolul trecut a fost foarte socant: performance -urile au fost facute, de exemplu, cu excrementele artistilor (doar artistii masculini performau la acea vreme ), cu sange si intestinele animalelor sacrificate (de regula miei). Toate acestea ofereau o imagine si o atmosfera greu de digerat atat din punct de vedere olfactiv cat si vizual.

In prezent, Noul Actionism Vienez nu se concentreaza pe homosexualitate sau heterosexualitate, ci incearca sa dezvolte o imagine si o atmosfera cat mai artistice si totodata placute ”nasului” privitorului, insa la fel de puternice vizual. O alta diferenta consta in faptul ca astazi performerii sunt artisti profesionisti – au studiat coregrafia si dansul contemporan – in comparatie cu vechii performeri, care erau amatori si protestau prin aceste manifestatii impotriva burgheziei si conventiilor societatii. ‘

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress  recomanda alaturi de Excelenta sa Ambasadorul Republicii Austria un bun profesionist in persoana Lavinia Loredana Sirbulescu.

By

Robert Williams

Editor in Chief