Romania: Scandalul SIPA reclama sinceritate din cauza gravitatii celor speculate sau chiar si adevarate

Arhiva  SIPA in care (se pastreaza?) sunt stocate date confidentiale si compromitatoare pentru altii a dat nastere unui scandal pe termen lung in privinta increderii in sistemul judiciar.

In aceasta directie audienta este axata pe speculatii pentru ca nimeni nu vorbit clar despre continut si daca ar fi, este sub efectul legii datorita secretului de ori care ar fi acesta.

Judecatorul Danilet care a fost in centrul atentiei in urma cu cativa ani  datorita afirmatiilor precum ca a vazut continutul dosarelor din aceasta arhiva, astazi se balbaie la diferite posturi tv privind subiectul.

Image result for judecatorul cristi danilet

Foto: Judecator Cristi Vasilica Danilet

Lipsa de exercitiu si educatie a populatiei si chiar a unora dintre cei care dezbat la tv acest subiect  alimenteaza temerile generale. Sunt intrebari care apar firesc:

Cui ii este teama si de ce?, Ce poate afla Opinia Publica in materie de compromis ? Daca este necesar un astfel de scandal si cui ii foloseste? Ce consecinte pe termen scurt, mediu si lung are un astfel de scandal ? De ce nu este tratat ca o problema de siguranta nationala si mai degraba un balci? De ce ar trebuie sa se teama magistratii actuali de aceste arhive?

Un lucru este cert si anume ca istoria consemneaza cateva detalii. Aceste detalii confirma prieteniile si comportamentul unora dintre magistrati care astazi reclama independenta justitiei.

In cazul celor vizati de arhive ar putea exista o pensionare lasand astfel locul unei noi generatii de magistrati mult mai imuna si civilizata de cat cea in primenire care exceleaza prin indisciplina si sanctionari.

Independenta reclamata in stadiul actual de catre magistrati si corectitudinea ceruta de catre justitiabili este de bun simt si nu prin comportamentul haiducesc al unora dintre magistrati care distrug imaginea intregului sistem.

In aceste conditii magistratii ar trebui sa stie ca si ei fac obiectul sigurantei nationale, neaplicarea legii, slabirea sistemului judiciar prin coruptie …DA este  subiect de siguranta nationala .

Faptul ca serviciile secrete si DNA sunt extrem de mediatizate o parte din vina apartine si trebuie asumata chiar si de catre magistratii care au distrus prin faptele lor increderea in justitie. Arhiva SIPA  este  BAU BAU ul unora care probabil stiu ce au facut si nu trebuie sa ingrijoreze  pe cei cu adevarat onesti.

Opinia Publica poate asteapta ca fiecare institutie sa isi faca curatenie si sa functioneze asa cum a fost creata…in slujba cetateanului.

By

Robert Williams

Editor in Chief