World

Romania: 15 cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria


1500024374181-1072-S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 11 Poliția Sânnicolau Mare, au depistat 15 cetăţeni din Irak și Siria, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 13.07.2017, ora 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 11 Poliția Sânnicolau Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Cenad, județul Timiș, 15 cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 15 solicitanți de azil, având documente eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrări. 12 dintre aceștia sunt cetăţeni din Siria și trei din Irak, șapte minori și opt adulți, minorii având vârste cuprinse între 3 și 16 ani, iar adulții între 18 si 37 de ani.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i-15-cetateni-straini-opriti-la-frontiera-cu-ungaria-9819.html

Advertisements

Categories: World