World

Romania: CETĂȚEAN MALAEZIAN, EXTRĂDAT CĂTRE AUTORITĂȚILE AMERICANE


Poliția Română a extrădat către United States Marshals Service un cetățean malaezian căutat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Predarea s-a făcut astăzi, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, sub coordonarea specialiștilor Biroului Naţional INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

La data de 10 august a.c., Poliția Română a extrădat către autoritățile judiciare americane un cetăţean malaezian, în vârstă de 42 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

În fapt, autoritățile de aplicare a legii din Australia au transmis date și informații Agenției Anti-Drog din S.U.A. despre posibila implicare a acestuia în activități de spălare a banilor.

Astfel, în perioada septembrie-decembrie 2016, cel în cauză ar fi tranzacționat sume cuprinse între 20.000 USD și 118.500 USD, din Melbourne – Australia în New York – Statele Unite.

În luna aprilie a acestui an, Biroul Naţional INTERPOL al Poliției Române a primit de la INTERPOL Washington cererea de arestare provizorie a acestuia în vederea extrădării, fiind cunoscut faptul că urma să tranziteze România.

Cel în cauză a fost reținut de polițiștii români, iar Curtea de Apel București – Secția a II Penală a dispus arestarea provizorie și extrădarea acestuia către autoritățile judiciare americane, în conformitate cu prevederile legislației naționale în materie și ale Tratatului de extrădare dintre România și America.

Predarea s-a realizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, sub coordonarea specialiștilor Biroului Naţional INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

Advertisements

Categories: World