Adrian Țuțuianu s-a întâlnit cu atașații români ai apărării nou numiți în funcții

tutuianu.nr67tgxl95

Foto: Adrian Tutuianu , Ministru al Apararii Nationale

Ministrul apărării naţionale, Adrian Țuțuianu, i-a primit miercuri, 23 august, la sediul M.Ap.N., pe atașații români ai apărării nou numiți în funcții.

Adrian Țuțuianu a opinat că această categorie de militari asigură un dialog permanent și oportun, în plan militar, cu aliații și partenerii României, ”ceea ce este o misiune deosebit de importantă, mai ales în contextul actual, caracterizat de provocări la adresa securității regionale pe flancul estic și sudic al Alianței”.

Ministru Țuțuianu le-a urat success, exprimându-și convingerea că fiecare dintre noii atașați militari ai României va contribui ”la creșterea importanței dimensiunii de apărare pe agenda politicii externe a statului român și la soluționarea cu profesionalism a provocărilor determinate de relațiile internaționale tot mai compexe și mai dinamice “.

Pe lângă participarea cu forţe la misiuni militare internaţionale, M.Ap.N. contribuie la promovarea obiectivelor politicii externe şi de securitate ale României prin ataşatura apărării, care asigură dimensiunea militară a demersului diplomatic coordonat de MAE.

                                                                                                                                                                                    Secţia Presă

 

%d bloggers like this: