World

Romania: 20 cetățeni din Irak şi Siria opriți la S.P.F. Nădlac


Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 20 cetăţeni din Irak şi Siria, majoritatea solicitanți de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

150390388955-1297-S4

În data de 31.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, județul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 03.00, aceștia au depistat douăzeci de cetățeni străini, trei femei, 12 bărbați și 5 copii, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reținute la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră și au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulții având vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, iar minorii  între 4 și 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

Aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii detrecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

VIDEO
20-cetateni-din-irak-si-siria-opriti-la-s-p-f–nadlac.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/oradea/i-20-cetateni-din-irak-si-siria-opriti-la-spf-nadlac-10285.html

Advertisements

Categories: World