Justice News

Romania: Agenda ministrului justitiei


download

Întâlnirea ministrului Justiţiei cu reprezentanţii sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

 Domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei a purtat, astăzi, 4 septembrie 2017 discuţii cu liderii sindicatelor reprezentative ale angajaţilor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

În acest context au fost discutate soluţiile concrete pentru îmbunătăţirea mediului de lucru al funcţionarilor public cu statut special, reducerea deficitului de personal din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Discuţiile au vizat şi eventualitatea promovării de către Ministerul Justiţiei a unui memorandum în şedinţa de guvern pentru scoaterea la concurs a unor posturi vacante în cadrul ANP.

Reamintim că funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciar vor beneficia de o majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de bază, începând cu 1 octombrie 2017. Este vorba, în total, despre 12.539 de angajaţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Măsura vine după ce Guvernul, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, a completat, în şedinţa din 30 august 2017, printr-o ordonanță de urgență, art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

 BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI

Comunicat de presă

Întrevederea ministrului Justiţiei cu reprezentantul pentru România al Băncii Mondiale

Ministrul Justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER a primit, astăzi, 4 septembrie 2017, vizita doamnei Tatiana PROSKURYAKOVA, country manager al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

Discuţiile s-au axat pe stadiul proiectului finanţat de Banca Mondială în care este angrenat Ministerul Justiţiei, respectiv Proiectul de îmbunătăţire a serviciilor judiciare aprobat pe 31 ianuarie 2017 şi finanţat cu 72,57 milioane de dolari SUA din care 66.99 milioane de dolari fiind cofinanţarea Băncii Mondiale.

De asemenea, au fost prezentate de către ministrul Justiţiei principalele direcţii de acţiune care pot reprezenta oportunităţi de colaborare viitoare în relaţia cu Banca Mondială.

Banca Mondială şi-a deschis biroul în România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanţări în valoare de peste 11 miliarde dolari SUA, reprezentând împrumuturi, garanții şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti. Portofoliul curent al Băncii include împrumuturi pentru investiţii, activităţi analitice şi asistență tehnică pentru sprijinirea priorităţilor de reformă ale României. În anul 2016, Grupul Banca Mondială şi România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat continuu pe calea sprijinirii măsurilor de reducere a sărăciei şi de dezvoltare durabilă.

 

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI

Advertisements

Categories: Justice News