Romania: IPJ Arges-Comunicat saptamana prevenirii criminalitatii 4.10.2017

Nr. 37.388 din 4 Octombrie 2017

 „SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” ÎN DESFĂȘURARE

 Au trecut 3 zile de activități desfășurate de polițiști cu scopul de a sensibiliza un număr cât mai mare de cetățeni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diversele situații cu risc ridicat de victimizare, precum și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

unnamed (1)

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a început cu o demonstrație a spațiului de frânare în condiții de urgență efectuată de pilotul de raliuri Vali Porcișteanu pentru a reaminti cât de periculoasă este viteza.

Ziua a continuat cu „lecţii” susţinute de poliţişti în mijlocul elevilor. Mesajele preventive au fost prin discuții directe cu elevii și distribuire de materiale informative. Gazdele şcolilor – cadre didactice şi elevi –i-au primit cu interes pe oamenii legii.

În cea de-a doua zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a continuat activitățile preventive, tema specifică a zilei fiind prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice.

Dezbateri, recomandări valoroase, discuţii deschise cu poliţiştii, lecţii la dirigenţie…toate au făcut parte din suita de activităţi propuse de poliţişti pentru tineri, profesori şi părinţi, în şcolile şi liceele din județ, atât în oraşe, cât şi în mediul rural.

Siguranța pe Internet a fost tema principală abordată marți, în care elevii au învăţat despre reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă.

Tinerii, la rândul lor, şi-au prezentat propriile viziuni cu privire la violenţă, formele de manifestare a acesteia şi modalităţi de abordare a luptei împotriva violenţei.

 

„Stop violenţei!”, „Fii preventiv, alege siguranța!” au fost unele dintre mesajele pe care şi le-au însuşit tinerii, în cadrul dezbaterilor despre identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita unele situaţii de victimizare, prin conduita preventivă.

Miercuri, ce-a de-a treia zi a campaniei a fost marcată de prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului. Mesajul campaniei a fost transmis către cetățeni prin intermediul afișelor cu recomandări de prevenire a furturilor din locuințe. De asemenea, cetățenii care circulă cu mijloace de transport în comun au fost întâmpinați de polițiști cu recomandări privind protecția bunurilor personale.

Campania va continua în zilele de joi și vineri, zile dedicate prevenirii violenței în familie, respectiv prevenirii accidentelor rutiere.

BIROUL DE PRESĂ

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.