Defense News

Romania: Şedinţă a Colegiului Ministerului Apărării Naţionale


Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a prezidat miercuri, 4 octombrie, la sediul M.Ap.N., şedinţa Colegiului Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul discuţiilor, a fost prezentată o analiză a organizării și funcționării sistemului medical militar și nevoile de reglementare a achizițiilor și asigurării logistice din acest domeniu. Cu această ocazie, conducerea militară a ministerului a prezentat și concluziile rezultate în urma desfășurării exercițiilor și antrenamentelor de mobilizare din anul 2017.

De asemenea, au fost prezentate informări despre sistemul de comunicații și informatic al Forțelor Armate ale României și forțele și mijloacele care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara statului român în anul 2018.

La lucrări au participat şefii departamentelor şi structurilor centrale ale ministerului.

Colegiul Ministerului Apărării Naţionale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat să analizeze și să propună ministrului apărării naţionale măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei.

Colegiul își desfășoară activitatea în ședinţe ordinare trimestriale sau în ședinţe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forţelor armate, capacitatea de reacţie a armatei, participarea la exerciţii sau misiuni în comun cu armatele altor ţări.

Secția Presă

Advertisements

Categories: Defense News

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.